La no-DUI va ser el quart d'hora més vist en anys de televisió a Catalunya. La intervenció del cap de l'Estat la setmana passada no va superar els 6 minuts, per tant el mèrit del president de la Generalitat va ser allargar en el temps el número de teleespectadors pendents de les seves paraules. Ara sí, totes les cadenes excepte TeleCinco van emetre'l en directe i el moment va sumar un 81% de share. TV3 va ser la més vista durant el Ple fent un 41,6%. Toni Cruanyes fa una feina més polida que Xavier Grasset . El seu Més 3/24 emès a TV3 en un dia decisiu es va quedar en el 16,4%. Serà per la decepció dels independentistes o pel fet que Grasset no és una patum de TV3, però la xifra del postpartit es va quedar curta.

cruanyes  TV3 

Qui va punxar estrepitosament va ser 8 al dia. L'especial de 5 hores va quedar-se en un minso 2%. Una mala notícia per a la seva jove redacció. En dies com aquest l'espectador troba a faltar que tots els que intervenen transmetin essència, presència i potència. Sembla que les setmanes decisives del procés han agafat la cadena del Grup Godó en pràctiques. Van ser l'última opció per seguir el que passa a Catalunya. Tràgic. A Can Godó desitgen que passi la ventada. No són bons temps ni per l'illa d'Arucitys (3,8%). Com a mínim, Alfons Arús segueix emetent per relaxar l'ambient.

8 al dia   8TV

El seguiment de la no-DUI va fer dades discretes a la resta de cadenes un dia que TV3 arrossega tants espectadors. Sálvame naranja va seguir esprement la taronja de la frivolitat però va treure'n poc suc (6,1%). Mediaset va relegar Catalunya a Cuatro que va estimbar-se amb un 1,8%. Els sortiria més a compte l'enèsim First dates. Antena 3 va retransmetre el Ple d'esma i el seu Cataluña al límite va ensorrar el vespre de la cadena a un pobre 6,5%. Pitjor li va anar a TVE: un 4,4% pels sorpresos espectadors que veien per primer cop a la tele pública un discurs de Puigdemont sense ser trinxat. Qui va seguir capitalitzant l'afer català va ser el matrimoni de La Sexta. Al Rojo vivo segueix l'estratègia de preguntar als seus interlocutors "Ara sí que hi haurà violència, oi?". Ferreras-Pastor van anar-se'n al llit després d'atemorir el 13,5%.

pastor ferreras   @DebatAlRojoVivo

Després del sufflé desinflat, de la gran destrempada, una bona notícia per la majoria del país: hat trick de Messi en el decisiu Equador-Argentina. La 1 va donar una alegria al país retransmetent el partit i de matinada va fer un 16,2%. Els que no podien dormir van acabar la jornada amb un somriure gràcies a la il.lusió de la puça.