7 segons d'un total de 28. Aquest és el temps que el PSC ha dedicat al català en el seu vídeo electoral per a les municipals. Vist d'una altra manera: Només dues de les vuit persones que surten a l'espot parlen la llengua catalana, comptant al candidat Jaume Collboni. "Compta amb mi", acaba dient el socialista, com a colofó d'una peça protagonitzada per una majoria aclaparadora de castellanoparlants. Un desig difícil d'aconseguir, veient l'arraconament que practica el seu partit amb l'idioma del país... i de la ciutat que vol governar.

El vídeo en qüestió ha esvalotat molts ciutadans barcelonins, que no poden entendre l'estratègia comunicativa del PSC. O millor dit, sí que l'entenen, però la censuren: "Collboni busca votants de C'S" és la reflexió més compartida a les xarxes, tenint en compte que els socialistes han anunciat que volen convertir-se en el barrera que salvi Barcelona del dimoni independentista. Per una vegada, el PSC l'encerta: tothom els identifica ja amb posicions catalanòfobes, a l'alçada de Cayetana Álvarez de Toledo i companyia.

"En 15 dies Barcelona tornarà a tenir un alcalde socialista", ha dit Collboni en un dels mítings d'obertura de campanya. És molt probable que s'equivoqui, ja que els sondejos apunten a d'altres candidats. Com s'ha equivocat menyspreant i deixant la nostra llengua pròpia, el català, com a un tret identitari residual. Però ja sabem com les gasten al carrer Nicaragua, i ara més que mai amb un president del Senat al capdavant. Això sí, que ho tinguin clar: El català resistirà. Sempre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat