Els Mossos d'esquadra no van fer espionatge polític. La justícia ha considerat que tot el que van dir alguns sobre suposades incineracions de documents el dia abans de la declaració d'independència del 2017, on els Estats Units alertaven de possibles atemptats a Barcelona, així com l'eliminació de documents sobre suposat espionatge a formacions contràries a l'independentisme, no és cert. Qui va rebre la notícia amb indiferència va ser especialment El Periódico, que en la seva portada d'ahir no va fer cap menció ni rectificació tot i haver publicat un any abans una portada ben diferent:

portada periodico del enero del 2018 1516572450369

EPC

Carles Puigdemont va ser dels més durs amb el rotatiu: "Los miserables lo serán para siempre. Ellos, sus editores, sus financiadores, los amigos del rey... todo se sabrá. Paciencia. Tenemos tiempo: en las prisiones y en el exilio nos acordamos cada día de todos los miserables". El programa de RAC1, La Competència, va tirar d'ironia quan Natza Farré va dir que estava fent un joc nou proposat per El Periódico: "Estic fent un passatemps que és nou que es diu 'Busca el titular a la portada sobre els Mossos innocents'... Però és molt dicíficil, o jo no el sé trobar, perquè no surt". I de zasca en zasca y tiro porque me toca. A Està passant, Toni Soler i Jair Domínguez també van repartir estopa. El diari no se'n va lliurar. Tampoc d'altres que llavors van obrir molt la boca i ahir estaven calladets.

esta passant mossos

TV3

"'El Periódico' va ser el primer en publicar aquesta informació. D'altres van iniciar una campanya de...", comença Soler. "No m'ho diguis!", el talla Domínguez per seguir ell: "...campanya de contrast d'informació i esperar la resolució oficial per fer informacions verídiques"... "No ben bé", diu amb sorna el director i presentador, abans de donar pas a l'hemeroteca. El diable tenia molta feina carregant-la, a jutjar per tot el que llavors van dir Inés Arrimadas, Albert Rivera, Andrea Levy, Antonio García Ferreras o el col·laborador de la Griso, Albert Castillón.

esta passant mossos arrimadas

TV3

"¿Quién dio la orden?", clamava llavors Castillón. "Al final resulta que nadie!!", respon mirant a càmera Toni Soler. El programa, però, posa la cirereta del pastís quan Jair Domínguez diu: "Com a mínim, tots han dedicat avui algun temps a corregir i rectificar".... I el que es veu en pantalla és un mico bevent de la seva pròpia orina. 

Més d'un ha begut de la seva pròpia medicina... O de la seva pròpia orina.