És un dels actors més coneguts de La que se avecina, i ara també escriptor. Parlem de Nacho Guerreros, que fa el paper de Coque a la sèrie de Telecinco.

El passat 22 de maig va publicar el seu llibre Yo también sufrí bullying, el títol del qual deixa clar de què tracta.

 

A post shared by Nacho Guerreros (@nachoguerreros) on

Guerreros ha triat, entre d'altres plataformes, els platós televisius per presentar el seu llibre. Fa unes setmanes va ser a Hora Punta (TVE), i aquest dissabte ha visitat Sábado Deluxe (Telecinco).

En una sincera entrevista amb Jorge Javier Vázquez, l’actor descriu fil per randa com va ser l'arribada a l’institut als 14 anys. “Havia viscut una infància feliç a l'escola, i arribes [a l’institut] i et miren malament. Recordo que el primer dia sabia que alguna cosa dolenta anava a ocórrer", comença el relat. Guerreros explica que dos companys es van capficar en contra d'ell: "potser era un nen [es refereix a ell], mai no havia donat un problema, ells estaven més avançats que jo, fumaven. Per descomptat, em van veure com una víctima molt senzilla que no protestaria gens", afegeix.

 

15 años tiene mi amor... #bauldelosrecuerdos #adolescencia #pubertad #losochenta #Spain #instapic #instaholidays

A post shared by Nacho Guerreros (@nachoguerreros) on

Així, assegura que no recorda tots els detalls, però sí el seu sentiment, que qualifica d’”horrible”: "hi havia un rebuig... No recordo quina va ser la primera mirada de menyspreu, el primer calbot; un dia et desapareix el retolador o l'abric... No puc recordar quina va ser la primera vegada. Però si el curs començava a l'octubre, jo volia deixar-ho al Nadal", assegura. Tot això, en la més estricta solitud, ja que no en va parlar mai a casa. 

No perdona els maltractadors

El Coque de La que se avecina recorda bé els moments més difícils, que eren les tardes de dijous de tres a sis, en què compartia ininterrompudament aula amb els agressors. “Volien posar a tots en contra meva. Hi va haver cops, però el pitjor mal és el psicològic. Els calbots no eren tan dolents com una mirada inquisitiva o discriminatòria", explica.

 

Y de repente.. Eres mayor.. #vivalavidaloca #byn #lasolitude #samedi #sabado #45grados #julio #summer #verano #megustanmisarrugas

A post shared by Nacho Guerreros (@nachoguerreros) on

Amb tot, Jorge Javier va preguntar Guerreros si havia perdonat els seus maltractadors. No va dubtar ni un segon a respondre: “no, no tinc per què perdonar-los”.