El passat desembre, després d'uns dies on no es parlava d'una altra cosa que de l'escola de Canet de Mar on van imposar el 25% de les hores lectives en castellà, el presentador del TN Migdia, Xavi Coral, terrassenc de socarrel, va al·lucinar per un neologisme que va veure al municipi d'on és i on viu, en fixar-se en com es preparava Terrassa de cara al passat Nadal. A les mans del periodista va caure una Guia d'activitats 2021 per saber què podíem fer a la seva ciutat per festes. La sorpresa, però, va ser el títol que portava aquesta guia, una paraula 'en català' que va destacar a xarxes socials, acompanyant-ho de l'emoticona amb els ulls com a taronges de no donar crèdit:

Ja han passat tres mesos des del Nadal, però el que tenim clar és que aquesta guia no la tenien penjada en una comissaria de Terrassa on, pel que sembla, tenen fòbia a sentir a parlar en català. Ho han explicat els Òscars al seu programa d'aquest dilluns de La competència de RAC1. Després d'intervenir ahir a la gala dels Premis Gaudí de manera magistral ("Com a homenatge al cinema en català, vamos a hacer toda nuestra intervención en castellano, que como sabéis, en este país es una lengua perseguida", diu Andreu. Resposta de Dalmau: "Però què fots parlant en castellà? Què et penses que és això, TV3?")...

...aquest matí de dilluns, al seu programa, han explicat què va passar en una comissaria de Terrassa, un clar cas de "discriminació del català, sobre una dona a qui la policia espanyola ha denunciat dues vegades per parlar en català", diu Dalmau fent de Dalmau. Quan passa al seu personatge Jep Cabestany, diu, "és que parlar a Terrassa... Hi ha gent a qui li agrada el risc: parlar català a Terrassa, a qui se li acut". "Escolti, un respecte", demana Òscar Andreu abans de parlar de "terrassencs respectables" com Xavi Hernández. Els Òscars s'han fet ressò del que algun usuari ha denunciat a xarxes amb aquesta imatge:

Segons s'explica, "és una dona d’origen marroquí amb passaport espanyol, i estudis de filologia catalana i francesa complementats amb dos màsters". A la xarxa ja no la sorprèn res: