Tornem a parlar de la connexió Barranquilla-Barcelona, però aquest cop sense que hi tingui res a veure -a priori- la parella Shakira-Piqué.

El protagonista ara és el restaurant del xef Rodrigo Díaz, el nom del qual parla per sí sol: “El Celler”. L’estreta relació del local amb Catalunya es pot apreciar a la carta, amb la presència d’un plat d’allò més habitual per a nosaltres, però que s’ha convertit en la sensació del restaurant: el pa amb tomàquet.

Imatge: E.N.

La 'casa' del xef Díaz presumeix de ser un niu de “gastronomia ibèrica”, i en aquest pots trobar des d’arròs negre o al mar i muntanya, passant per xipirons o carpaccio de magret d’ànec, amb un vi Rioja per beure. Com a postres, no hi falten les milfulles d’arròs amb llet i, com no, la crema catalana. Tot plegat, relíquies gastronòmiques catalanes que a “El Celler” de Barranquilla tenen un preu mitjà de 26 euros per persona i àpat.

Imatge: E.N.

“El Celler” enforteix encara més el lligam entre Barranquilla i Catalunya, iniciat -o almenys, fet públic- des que Shakira i Piqué són parella. De fet, la millor cançó de l’any, segons els prestigiosos Grammy Latino, ha estat ‘La Bicicleta’, cantada per l’estrella colombiana, al costat de Carlos Vives, i en què hi apareixen les ciutats de Barranquilla i Barcelona.