Els Miguelines estem convençuts que el barri del Poble-sec de Barcelona, s'està consolidant com un barri amb una oferta gastronòmica ben interessant i que reflecteix el mestissatge de cultures que conviuen en ell. Restaurants com el Malamén, Nomm, Casa Xica, Palo Cortao o Mà Trencada són un bon exemple d'aquest multicultural barri, en els quals hem vist combinar cuina i productes d'aquí amb experiències i coneixements d'allà.

Avui us volem parlar del Rioba, un restaurant que segueix aquesta lògica d'aquí i d'allà. En aquest cas, de les mans d'Eduardo Marchesi i Ekaitz Sáez de Cámara, un argentí i un basc respectivament, que fa aproximadament 1 any van començar amb aquest projecte que deu el seu nom a les arrels argentines. Rioba significa barri en lunfardo, l'argot que utilitzen els professionals del tango a Buenos Aires.

El restaurant és petit, tot just hi caben 30 comensals repartits en dos espais separats per la cuina, que està a la vista i des de la que podem veure l'Eduardo treballar amb un forn Josper (com una espècie de barbacoa per a interiors). La llum càlida, música jazz, taules de fusta —sense estovalles—, sostre amb volta catalana, parets blanques i de pedra, configuren un ambient relaxat, senzill i informal, però alhora íntim i "bufó". Possiblement és un bon lloc per a un sopar tranquil amb la parella o un reduït grup d'amics.

Un podria esperar que el local hagi de ser de carn, per la gran passió que les nacionalitats d'ambdós promotors tenen per aquest producte. Però no és el cas, el Rioba vol oferir una cuina de mercat amb productes locals i de temporada, això sí les brases, del forn Josper, són el punt d'unió. La carta és curta: 7 entrants (7-12€), 5 de principals (16-20€), 4 postres (5-7€) i 3-4 recomanacions fora de carta. Carta propositiva, interessant i que canvia cada 2 mesos. Més extensa, però igualment interessant, és la carta —escrita a mà— de vins i cerveses, totes elles artesanes.

La sala està capitanejada per Jairo que, juntament amb Eduardo, ens va muntar una espècie de menú amb l'objectiu de conèixer els plats més característics del Rioba. Us expliquem la nostra experiència:

Comencem l'àpat amb unes saboroses croquetes de porc lleugerament fumat, i gens olioses. A continuació una amanida de remolatxa a la brasa amb formatge que li faltava parlar amb les dues fresquíssimes gambes que la coronaven. Després, un deliciós mos de figues, formatge i cansalada viada. I finalitzem els entrants amb uns notables raviolis de txangurro, amb la pasta súper fina i al denti, i banyats en una salsa americana ben concentrada i gustosa.

Croquetes de porc

Croquetes de porc preview

Amanida de remolatxa amb gambes

Amanida de remolatxa i gambes preview

Figues, formatge i cansalada viada

Figues, formatge i cansalada viada preview

Raviolis de txangurro

Ravioli de Txangurro preview

Dels plats principals provem el pop acabat a la brasa, molt tendre i amb un lleuger punt picant. Després una sucosa peça de círvia, amb la pell ben cruixent després del seu pas pel forn Josper. Finalment una peça cuita de forma magistral, el garrí a baixa temperatura, mantega pura i amb la pell com el vidre.

Pop a la brasa

Pop a la brasa preview

Círvia amb verdures

Peix llimona amb verdures preview

Nosaltres sortim ben satisfets del Rioba: carta interessant, bon producte i bon tracte, local agradable i acollidor. Et garantim que val la pena fer una visita i aprofitar per visitar el barri del Poble Sec i deixar-se perdre pels seus carrers. A què esperes?

Puntuació
Menjar   Vins
69   70
Servei   Local
65   65
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 1 entrante+principal+bebida  

On és Rioba?

Adreça: C/ de Magalhães, 35, 08004 Barcelona

Telèfon: 931 38 13 57

Horari: De dimarts a divendres de 20:00 a 23:00. Dissabte de 13:00 a 15:30 i de 20:00 a 23:30. Diumenge de 13:00 a 15:30. Dilluns tancat.

Ceviche Nikkei
Estrelles Miguelín Nikkei 103: per tastar el Perú japonès Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Lengua de ternera, chimichurri, pistachos y setas
Estrelles Miguelín L'Alegria: el nom ho diu tot Miquel Espinet i Eulogi Bordas