Aquesta setmana et proposem que facis una visita al barri de Les Corts en el qual, a 2 minuts de l'animada Plaça de la Concòrdia, es troba un petit espai gastronòmic anomenat Bordeaux - Cuina oberta. El local va obrir fa més d'un any i ja és bé conegut per l'assídua clientela del barri. T'expliquem la nostra experiència:
Comencem per l'alma mater del local: Juan Carlos. Propietari i sommelier de professió. Ell va començar la seva carrera a l'excel·lent Taverna del Clínic, on al llarg de 10 anys va fer créixer una carta amb tot just 50 referències de vins a més de 900. Després d'aquesta experiència va decidir muntar un bar de vins, amb una cuidada selecció de més de 100 etiquetes, i complementar-lo amb algun mos que acompanyés l'ocasió.
El local és ben petit, amb prou feines hi ha espai per a menys de 20 persones, i es respira un ambient informal i íntim. Però l'aspecte més sorprenent, és que el Bordeaux no és un restaurant a l'ús: no trobaràs la típica cuina que et pot passar pel cap, sinó una petita salamandra (no l'amfibi, sinó un petit forn elèctric) amb què Juan Carlos escalfa algunes de les propostes de la carta.
La proposta gastronòmica es compon de 20 mossegades senzilles i sense excessives elaboracions (normal per les evidents limitacions de la cuina) però aquests utilitzen productes frescos i d'alta qualitat. Nosaltres et recomanem que en demanis 3-4 i les comparteixis amb la persona afortunada d'acompanyar-te. Juan Carlos se sol encarregar ell sol de la cuina i el servei, així que respecta els temps i gaudeix de la copa de vi.
A la nostra visita provem diverses coses de la carta. Totes bones, ideals per acompanyar un bon vi i al mateix nivell. Aquí te'n deixem algunes de les quals més ens van agradar i et proposem que demanis a la teva visita: els cors de carxofes amb anxova (ideals per obrir la gana), el steak tartar (gustós i molt ben amanit) o el tartar de tonyina (com el de carn, molt ben amanit), el caneló (increïble el que pot aconseguir la salamadra), la selecció de formatges afinats i el pastís de formatge que el mateix Juan Carlos elabora.
Cors de carxofes amb anxova
Steak tartar
Tartar de tonyina
Caneló
Selecció de formatges afinats
Pastís de formatge
Del Bordeaux en sortiràs content (pel menjar i pel vi). Per als Miguelines és una opció ideal per anar en parella, degustar uns vins i acompanyar-los amb un deliciós mos. Tot això en un ambient agradable, tranquil i on amb prou feines pagaràs 25€/persona. A què esperes?
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
65 | 80 | |
Servei | Local | |
67 | 68 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
25€ | ||
Per persona / vins a part |
On és el Bordeaux - Cuina Oberta?
Adreça: Carrer del Taquígraf Garriga, 34, 08014 Barcelona
Horari: De divendres a dissabte de 20:00-24:00. Dissabte també de 13:00 a 17:00. Diumenge de 13:00 a 17:00h. Dilluns tancat
Telèfon: 931 85 42 28