Aquesta setmana, el rei Felip ha rebut una de les pitjors notícies dels darrers temps: un bon amic d'infantesa, de fet, el seu primer cunyat, moria de manera repentina als 56 anys. L'empresari Jaime Carvajal Hoyos serà enterrat aquest cap de setmana. Abans, visites al tanatori de Tres Cantos de Madrid de tots aquells que li van voler retre un darrer adéu. Entre ells, els reis d'Espanya.

jaime carvajal hoyos

El difunt Jaime Carvajal Hoyos (GTRES)

Felip i Letícia, de negre rigorós, van anar a donar el condol a la vídua, Xandra Falcó, i a la resta de la família. No han estat els únics assistents al tanatori. Tamara Falcó, Cayetana Álvarez de Toledo, el seu ex Joaco Güell o la infanta Elena també hi han anat. Curiosament, però, no s'ha produït una esperada foto entre ella i el seu germà i la seva cunyada. 

DL u464189 004

Letícia i Felip (GTRES)

DL u464189 010

Letícia i Felip (GTRES)

Explica Lecturas que "aunque la infanta Elena ha estado en el mismo lugar que don Felipe y doña Letizia, no hay ninguna imagen en la que se pueda ver a los tres juntos. De nuevo los reyes han evitado la fotografía con una de las hermanas de don Felipe", un fet que els darrers anys és la tònica habitual. Felip i Letícia han arribat per separat de la infanta, i en cap moment han fet intenció de coincidir, ni que fos en un acte de sentit homenatge com aquest. Un gest lamentable i penós, amagant retrobar-se fins i tot en un moment on les misèries personals haurien de quedar guardades en un calaix.

DL u464183 096

Infanta Elena (GTRES)

"Son muy pocas las veces que coinciden en los mismos actos y cuando lo hacen, Felipe y Letizia intentan marcar distancias entre ellos y la infanta Elena y la infanta Cristina", escriu el mitjà. La cosa ve de lluny, quan les polèmiques al voltant de la figura d'Urdangarin eren a l'ordre del dia. I ara, amb Joan Carles fugat, els monarques semblen voler repudiar de tot el que tingui a veure amb ell. I Elena mai ha amagat que és la preferida de l'emèrit. L'última vegada que van coincidir va ser al funeral de la infanta Pilar celebrat a començaments d'any, "pero ahí, pese a coincidir en el mismo lugar, evitaron saludarse. Algo que hoy no han tenido que hacer porque han evitado a toda costa el incómodo momento". Aquesta és la monarquia espanyola: tapant les misèries sota la catifa i evitant ajuntar-se fins i tot, per acomiadar un difunt.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat