No corren bons temps pels reis emèrits. Joan Carles, tot i estar envoltat de luxe després de fugir, està moix a Abu Dhabi. Diuen íntims del rei que no només està avorrit, sinó que també ha passat per un quadre d'ansietats i que té pànic a morir lluny d'Espanya. Una Espanya on de moment, continua la seva dona. 

sofia i joan carles

Joan Carles i Sofia (TVE)

La reina Sofia fa temps que ha hagut d'aprendre a fer vida sola, sense el seu marit. Ja quan els dos vivien junts a Zarzuela, sovint passava moltes estones sense Joan Carles, ocupat amb d'altres amants i negocis tèrbols, tal i com es podrà llegir en l'esperadíssim nou llibre de Pilar Eyre. La mare de Felip fa el cor fort i ara que està sola, emocionalment i físicament parlant, de tant en tant fa com el seu marit i se'n va a cruspir opípars tiberis a restaurants, com El Amarre de Múrcia, on es va posar les botes: pop d'entrant, amanida de tomàquet que va repetir, una tapa d'arròs amb verduretes, llenguado fresc amb salsa holandesa i per postres, un sorbet de llimona.

Però després, quan torna a casa, Sofia no sempre té l'humor per festivals gastronòmics. De fet, segons explica el seu entorn més íntim a la revista Vanity Fair, són molts els dies, i les nits, que la depressió amenaça el seu cap reial. “Muchos días le cuesta hasta levantarse de la cama”... Per què? Perquè si hi ha alguna cosa que fa perdre la son a la reina són els terratrèmols provocats pel seu marit especialment que puguin portar la Corona, "lo único en lo que cree de verdad”, segons el seu entorn, a la ruïna total. Un rei fugat i una reina que no es lleva del llit... En això ha quedat reduït el regnat dels emèrits.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat