81 anys i un munt d'operacions a l'esquena. Bé, l'esquena més aviat els malucs. Fins a cinc. El rei Joan Carles sembla Robocop i les seves  darreres aparicions són la prova vivent de les dificultats de mobilitat que té el monarca després d'haver passat tantes vegades pel quiròfan. La crossa s'ha convertit pràcticament en una extensió del seu braç, aixecar-se a les places de toros perquè els toreros li dediquin las orejas y el rabo és pràcticament una missió impossible.

joan carles cadira efe

Efe

L'emèrit sap que les pròtesis que li han posat no acaben de rutllar, però també és conscient que el pitjor podria no haver arribat encara. A la Clínica Quirón de Madrid pràcticament té la targeta daurada de les nombroses visites que ha hagut de fer perquè li revisin l'ossamenta. Però els dolors no minven. Segons explica la revista ¡Hola! després d'haver contactat amb fonts properes al Borbó, "Tiene unos dolores de cadera insoportables. Y la verdad, tiene mala solución. Y esto es una cosa que le obsesiona porque no quiere que nadie le vea en silla de ruedas". Segons expliquen, li té terror i autèntic pànic a acabar igual que la seva mare, la difunta comtessa de Barcelona, María de las Mercedes.

mare rei joan carles GTRES

GTRES

Fa un temps, doña Pilar, la germana del rei, reconeixia que és un fet que els Borbons han d'assumir, ja que ve de família: "Es un tema hereditario. Mi hermana y yo también nos hemos tenido que operar de la cadera". La germana del rei Joan Carles, la infanta Margarita, també fa servir cadira de rodes. I tots quatre, mare i germans, han hagut de ser operats en un moment o altre per la forta artrosi que pateixen en l'articulació dels malucs. Mala peça al teler per Joan Carles.