3 setmanes de silenci s'estan demostrant com insuportables per a la premsa espanyola. A 'La Razón', per exemple. Des que Joan Carles I, monarca jubilat, fos intervingut a la clínica Quirón per implantar-li un bypass coronari, no hem tornat a veure'l ni pública ni privadament. Només es va deixar veure a la sortida de l'hospital, saludant i dient allò de "me han cambiado las tuberías" o "me ha pasado un camión por encima". Allà, des del cotxe, va anunciar que seguiria la recuperació a casa, és a dir, a la Zarzuela. I sembla que no s'ha mogut, efectivament, de palau, provocant 'l'alegria' de la seva nora, Letícia, amb la que no es pot ni veure. Però els periodistes cortesans ja tenen 'mono' de Juanito, i el reclamen.

Juan  Carlos Corrida EFE

Juan Carlos I EFE

"Ya no tiene tareas institucionales y por lo tanto el departamento de comunicación no «comunica» nada", escriu Paloma Barrientos, en un article que només elucubra amb la possibilitat de tornar a veure al Borbó ben aviat. Però de dades fefaents, cap ni una. Només desitjos i previsions basades en anys anteriors. Què si podria tornar a Galícia, amb motiu de la regata que porta el seu nom a Sanxenxo, "en la que siempre ha participado". Sí, cert, mai no ha faltat a les 5 anteriors, però tampoc acabava de passar pel quiròfan per 'arreglar el motor'. Amb 81 anys i un llarg historial d'operacions, sembla agosarat demanar-li a Joan Carles que es comporti com si en tingués 18 i tota la vida per davant. 

joan carles surt hospital

Joan Carles I surt hospital TVE

joan carles GTres

Joan Carles I hospital GTres

Juan Carlos I Pedro Campos barco GTres

Joan Carles I Pedro Campos barco GTres

L'article també es fa ressò de les declaracions de Pedro Campos, amic personal i armador del 'Bribón', el vaixell del qual és patró i que triomfa al món de les regates. "Nunca se sabe con Su Majestad. Es un hombre de una gran fortaleza física y si le dicen que puede venir vendrá. Que se recupere, que ya habrá tiempo". Sembla la manifestació més assenyada de totes les que es poden llegir a l'article. Si tant l'estimen, que el deixin reposar. Ja tindrà temps de solcar el mar, de tiberis de marisc i fins i tot, de suposades reconciliacions amb la seva esposa Sofía, "els quatre pals" sobre els que es manté el text.