Fa uns dies es va saber que una família necessitada espanyola va rebre molts regals d'alegres contribuents preocupats per la seva situació econòmica. La Família Reial va rebre durant el 2017, 429 regals institucionals de mans de governs estrangers, administracions públiques o diferents entitats. Regals molt útils pel monarca d'un país modern, com per exemple un rifle fet a mà, una espada o un llaüt. No, no es tracta de cap rei de l'Edat Mitjana o del Renaixement, tot i que de vegades ho sembla. Es tracta d'un rei del segle XXI.

felip rei efe

Efe

Felip ha estat el més afortunat en rebre 194 regals, entre els quals també destaca una bicicleta plegable, una bateria auxiliar pel mòbil o una estació meteorològica. La seva mare Sofia, només dos del total de regals rebuts, una agulla de plata del president argentí i un fermall de l'emperadriu del Japó. El seu marit, el rei emèrit, poca cosa més. 8 regals, com una daga artesanal de l'Aràbia Saudita. A la seva néta, la princesa Elionor, conscients que el Toisó d'Or se li ha pujat al cap i va demanant reverències als seus companys d'escola, li van regalar el llibre Una princesa educada en valores.

elionor i felip toison efe

Efe

La reina Letícia també es pot considerar afortunada amb la llista de regals. 79 obsequis, entre els quals, vestits, cosmètics o llibres. Però també alguns pongos com una carbassa llaurada o una nina matrioshka.

Reina Letícia Londres tercer dia  6 -EFE

 

Efe

Fins aquí tot normal. Si considerem com a normal que una família que l'únic que fa és regnar, rebi a més a més 429 regals. Entre les persones que van fer aquestes donacions no s'hi troba Jaime Peñafiel. No ens volem ni imaginar què li regalaria a la seva compi yogui Letícia. El que està clar és que ha tornat a aprofitar per cantar-li les quaranta a la reina: “La relación de los regalos recibidos por Felipe y Letizia tiene trampa. Sólo se mencionan los considerados ‘institucionales’, pero no los privados, que tampoco pueden”, argumenta l'escriptor.

Reina Letícia a Ginebra  EFE

Efe

No content amb això, Peñafiel posa el dit a la nafra: “entre los 79 regalos que la consorte recibió el pasado año, figuran nueve bolsos que no son pocos regalos, cuando su sueldo es de 131.400 euros”. Un sueldo que molts també podrien considerar que és un regal... pagat amb els impostos de tots nosaltres.