Aquest cap de setmana, després que l'altre dia indignés més d'un amb la seva presència als toros, el rei Felip ha deixat els trajes de luces, las orejas y el rabo i s'ha posat les seves millors gales, les que més li agraden a ell, per presidir l'acte d'aquest dissabte al matí. Quin? El de militar, amb totes les seves medalles, bandes i gorres marcials. Perquè avui tocava la versió Borbó de soldadito español. Per què i on? Perquè el monarca ha presidit a la caserna "El Rey" de la Guàrdia Reial "el solemne acto de juramento ante la Bandera de los militares de Tropa y Marinería de la Guardia Real". Chim pum.

felip jura bandera3
Felip / @CasaReal
felip jura bandera4
Felip / @CasaReal
felip jura bandera2
Felip / @CasaReal

Expliquen des de Casa Reial que a la seva arribada, Felip va ser rebut pel Tinent General Emilio J. Gracia Cirugeda, entre d'altres autoritats i tot seguit, va rebre "Honores de Ordenanza y pasó revista a las tropas, dirigiéndose después a la Tribuna Real desde donde presidió el acto de juramento ante la Bandera en el que han participado 29 guardia reales del Ejército del Aire". Tot molt entretingut. No se'ns acut una millor manera de passar el dissabte al matí que sota la solana veient desfilar guàrdies reials. El cas és que ell, tot orgullós i cofoi, en un tipus d'acte institucional on es troba com a peix a l'aigua. Com sempre, els palmeros habituals li han rigut les gràcies i s'han omplert la boca de patriotisme. Però moltes altres reaccions han anat en la línia totalment oposada, al·lucinant que encara treguin pit de numerets com aquests. I d'entre els usuaris que han comentat les imatges, hi ha hagut un que s'ha fixat en un detall impropi en un acte solemne com aquest:

I realment, aquest usuari té tota la raó del món. Mirin la llàntia que ha lluït a la jaqueta, sense que ningú no li digui res. I no, no es tracta de cap medalla ni cap pin:

felip jura bandera taca
Felip / @CasaReal

 No és la primera vegada que li veiem una taca al rei Felip. Fa un parell d'anys, al passeig Marítim de Benidorm era buscada la imatge del rei suant com un pollastre. I finalment el fotògraf Chema Clarés la va aconseguir: Felip amb una ronxa de suor sota l'aixella en saludar:

DETALL AIXELLA SUOR FELIP gtres
Felip GTRES

És clar que parlant de llànties al vestit, Letícia també en va dur una fa tres anys, una imatge que Casa Reial va intentar censurar, però que van fer tard. La reina Letícia i el rei Felip van anar al Japó. L'excusa: l'entronització de l'emperador Naruhito. Al vespre, al sopar de gala ofert per l'emperador i la seva dona Masako, vam veure la reina espanyola amb un llarg vestit de color rosa xiclet, entrant al sopar de la mà de Felip. En una de les fotos es veia els reis de prop, ella somrient, ell amb cara d'ensurt. I en una altra, el que es veia era una gran taca, potser d'aigua, potser d'algun altre líquid, que tenia la reina als baixos del vestit. Probablement la reina muntés en còlera en veure's tacada. O algun dels centenars d'assessors que els acompanyen. El cas és que uns instants després, van corregir la publicació, posant una altra foto, on se la veia sense taca, que va quedar amagada oportunament pel plec del vestit. Però En Blau va capturar la imatge:

vestit tacat leti
Letícia i Felip

Quina serà la pròxima taca de la monarquia?...