La setmana de la Constitució està posant els reis al mapa. Junts o per separat fent el que millor saben fer: inaugurar coses. Si els emèrits inauguren una exposició sobre 40 anys de democràcia, Felip i Letícia fan quelcom semblant. Inauguració de l'exposició “Poéticas de la democracia. Imágenes y contraimágenes de la Transición” al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. La cara de Felip mirant les pintures és més infantil que la d'Elionor durant una visita del col·le. Entre els que no entén i els que li recorden Catalunya, la visita és per emmarcar (amb perdó per l'acudit):

reis miren quadre casa rial

Cara de no entenc res (Casa reial)

felip museu sofia casa reial

Cara de tovalloles brutes a una cadira vella (Casa reial)

felip leticia reina sofia casa reial

Cara de miro una senyora que passa perquè l'escultura de ferro no l'entenc (Casa reial)

reis tapìes

Casa reial

L'última foto és la més significativa. La única pintura davant la qual Felip s'atura i assenyala amb el dit. Un Tàpies amb els colors de Catalunya i la ce trencada que el mestre català acostumava a fer servir. El monarca sembla pensar "¿Ce rota? Típico de esos catalanes. La ce, antes roja que rota".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat