Fa tan sols unes setmanes, el patrimoni net del rei Carles III estava valorat en 600 milions de lliures (uns 680 milions d'euros), la qual cosa duplica la fortuna de la seva difunta mare, la reina Isabel II. Tanmateix, un estudi recent realitzat per 'The Guardian' ha revelat que la fortuna personal del nou monarca britànic ascendeix a poc més de 2.000 milions d'euros (1.815 milions de lliures). De fet, el patrimoni net de Carles III podria calcular-se en uns 27.000 milions si s'inclogués les propietats del Crown Estate, patrimoni de la Casa Reial britànica i que només pertany al monarca regnant "en dret de la Corona".

Davant d'aquest nou estudi, publicat uns dies abans de la cerimònia de coronació de Carles III i Camilla Parker-Bowles, el Palau de Buckingham ha decidit deixar enrere la seva política de silenci en al·legar que no hi ha comentaris amb relació a "les finances privades" el rei, però que no s'ha de donar crèdit de la "barreja creativa d'especulacions, suposicions i inexactituds" de l'auditoria extraoficial realitzada per experts en finances de 'The Guardian'.

Crítiques a la falta de transparència i privilegis de la família reial britànica

L'exdiputat liberal-demòcrata i autor de 'I tu què fas? El que la Família Reial no vol que sàpigues', fa més de deu anys que Norman Baker exposa els moviments financers secrets dels Windsor i la falta de transparència de la Família Reial sobre el seu veritable patrimoni. Ara, després de l'enrenou causat per la investigació de 'The Guardian' i el clamor del poble britànic perquè el rei pagui imposats per la immensa fortuna que acaba d'heretar en ascendir al tron. "Els royals han actuat sempre amb la mentalitat que tenen dret a tot i que estan exempts de les regles que afecten la gent normal. CarlEs té la mateixa manera de pensar: sempre hi haurà algú que pagui per ells. És una ruta egoista i també perillosa", va indicar Baker en un documental emès per 'Panorama' en la BBC.

Carles III: el monarca que ha construït una immensa fortuna gràcies a l'erari públic i a la seva relació amb Ossama Bin Laden

D'acord amb l'anàlisi de 'The Guardian', el sobirà britànic no només compta amb una impressionant riquesa personal, sinó que a més és el monarca que més diners reben de l'erari públic amb relació a la resta de les monarquies europees. El 2020, la 'subvenció sobirana' del Regne Unit va arribar als 96 milions d'euros, mentre que la Família Reial espanyola només va rebre 8,4 milions d'euros provinents de l'administració de l'Estat.

Tanmateix, el més 'tèrbol' de la fortuna de Carles III són les donacions que ha rebut la seva fundació 'Prince of Wales's Charitable Fund'. D'acord amb 'The Sunday Times', Carles III va arribar a rebre "maletins" amb fins a tres milions d'euros per part de l'ex primer ministre de Qatar, el xeic Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, "l'home que va comprar Londres", i el 2013, va rebre una donació de més d'un milió d'euros per part de la família d'Ossama Bin Laden.