El Palau de la Música explica per primera vegada des de dins com s’ha refet després de 10 anys de l’escàndol de corrupció. La més important institució musical del país ha necessitat 10 anys per pair l'espoli. L'Audiència de Barcelona va declarar com a provats els fets i condemnat Millet, Montull, Osàcar i CDC. A l'espera que el TS resolgui el recurs i la condemna sigui ferma o siguin absolts, la institució s'ha despullat davant les càmeres. Aquest n'és un tast:

TV3 es planteja adquirir i emetre el documental als voltants del 23 de juliol, quan farà exactament una dècada del moment en el qual els Mossos d'Esquadra entraven al Palau de la Música. El president de la institució, Fèlix Millet, s'havia endut centenars de milers d'euros, com va reconèixer al judici. És la primera vegada que el Palau parla de la crisi des de dins. 17 entrevistats, entre treballadors, cantaires, Joan Llinares (gestor de la crisi) o qui llavors va substituir Fèlix Millet en el càrrec, Mariona Carulla, figura imprescindible del Palau, que va explicar al judici "A la boda de la filla de Millet celebrada dins del Palau, em van robar el bolso". L'espoli donava per una pel·lícula i de moment té el primer i esperadíssim documental.

carullapalau tv3

espopli tv3

Com en una escena d'El Padrino, el tràiler combina declaracions dels afectats amb música clàssica. Palau de la Música Catalana (Resurrecció)​ tindrà dues parts. El sotrac de l'espoli i la preparació d'un dels concerts de l'any, la simfonia de la Resurrecció de Mahler. El 23 de juliol s'estrenarà a través del Palau Digital, una nova plataforma de difusió. I TV3 farà bé d'emetre a prime time un dels episodis més controvertits de la recent història de Catalunya.