Plats de la màxima dificultat, a imitació dels proposats per els estavelles Michelin Quique Dacosta i Diego Guerrero, i un menú d'"avantguarda" van portar Paula, una barcelonina de només deu anys, a alçar-se com a guanyadora de la quarta edició de "MasterChef Júnior".

En una final femenina protagonitzada per Paula, que va apostar per un menú en el qual va aplicar les tècniques contemporànies apreses en el programa, i Paloma, que va optar per plats tradicionals d'arrels gallegues, es va imposar la catalana, que aconsegueix així el títol de guanyadora de "MasterChef Júnior", un curs intensiu de cuina en el Basque Culinary Center i 12.000 euros per a la seva formació.

El concurs va començar de forma "terrorífica" en rebre la visita dels seus pares en forma de caps servits sobre safates, després de la qual cosa els quatre finalistes, Álex, Paloma, Paula i Natalia, van haver de reproduir una creació de llagostins amb curri verd de Quique Dacosta, al capdavant del restaurant que porta el seu nom a Denia (Alacant) i que llueix tres estrelles Michelin.

Prova complexa

Una prova complexa en la qual tots van mostrar els seus dots culinaris però va brillar especialment Paloma, gallega de 12 anys que va aconseguir directament la jaqueta que comportava la condició de finalista.

Més difícil si cap ho van tenir encara Álex, Natalia i Paula per reproduir un menú compost per creacions de Diego Guerrero, del "biestrellat" DSTAgE (Madrid), que van degustar els concursants de la primera edició de "MasterChef Celebrity", amb el seu guanyador, Miguel Ángel Muñoz, reconeixent la complicació dels plats i lloant especialment la feina de la segona finalista, la perseverant Paula.

També va rebre l'aplaudiment del jurat compost per Pepe Rodríguez Rey, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera per la formidable execució del cruixent d'ànec pequí i les kokotxas de salmó.

Tècniques contemporànies

En la prova final, Paula va decidir elaborar un menú amb tres plats a què va aplicar tècniques contemporànies apreses en les seves sis setmanes en el programa: tàrtar de tonyina amb aigua de wasabi i esferes de kimchi, risotto de plàncton i gamba vermella i reinterpretació del tall de maduixa i nata, que li van donar el triomf amb l'aprovació d'un jurat, al que es va sumar Jordi Roca, responsable de rebosteria del "triestrellat" El Celler de Can Roca.

Paloma va triar un menú de tall més tradicional i gallec, amb els seus musclos amb curri i freses de salmó, capó farcit amb salsa de gerds i crema de castanyes, i pa de pessic de coco i llima.

En una edició en la que el petit Jefferson, un britànic de 8 anys que viu des de fa dos a Cadis, va conquerir a l'audiència per la seva simpatia, desimboltura i companyonia, Paula, filla de la propietària d'un petit restaurant a Mataró i amb un pare que rares vegades trepitja la cuina, ha reivindicat amb traça les tècniques que han fet d'Espanya punta de llança culinària mundial.