La companyia tecnològica Yahoo canviarà el seu nom a Altaba i la seva directora general, Marissa Mayer, deixarà el càrrec una vegada culmini el procés d'absorció per part del gegant de comunicacions Verizon, segons ha informat avui.

Verizon va acordar el juliol del 2016 la compra d'una part de Yahoo que inclou el negoci publicitari, les pàgines web, les aplicacions mòbils i els correus electrònics per més de 4.800 milions de dòlars, encara que l'operació encara no s'ha tancat.

Fora de l'acord van quedar les participacions de Yahoo en el grup xinès de comerç electrònic Alibaba Group o en Yahoo Japó, entre altres, que és el que passarà a dir-se Altaba.

Acord en risc

L'acord amb Verizon va estar en risc després dels dos atacs informàtics massius reconeguts per Yahoo el setembre i el desembre de l'any passat i que van afectar en total 1.500 milions dels seus usuaris. Els directius de Verizon van dir llavors que "analitzarien" l'impacte d'aquests robatoris d'informació abans d'assolir "qualsevol conclusió final".

Yahoo, tanmateix, ha avançat avui que una vegada culminada la seva venda, el que quedi de la companyia passarà a dir-se Altaba i que cinc dels seus onze directius abandonaran les seves funcions. A més de Mayer, deixarà la direcció d'Altaba un dels cofundadors de Yahoo, David Filo.

El president de la nova companyia serà Eric Brandt, que substituirà Maynard Webb.