Unicode, un consorci format per les empreses tecnològiques i els organismes estatals més importants del món, afegirà la senyera en la seva següent actualització, prevista per al mes de juny. Tot i la nova codificació per incloure la bandera, la decisió final l’hauran de prendre Whatsapp, Twitter, Google, Apple i Samsung.

Fins ara, la no aparició de la bandera catalana es devia que el sistema de codificació es regia pel llistat internacional ISO, esquema que inclou tots els països amb la seva bandera i les seves sigles. Per tant, el suposat problema era estrictament tècnic.

A partir d’ara, amb els canvis de codificació que es realitzaran, ja no es regiran per aquest sistema i es podran incloure els símbols que es demanin, sempre i quan no siguin reivindicacions polítiques o moviments socials. D’aquesta manera, queda descartada una possible estelada o ikurriña.  

Whatsapp inclou més de 200 banderes i amb l'actualització prevista es preveu que s'hi sumin d'altres que també reivindiquen aparèixer a l'aplicació tecnològica més utilitzada del món.