Per què tot el que és tàctil ha de ser necessàriament una pantalla de mòbil o de tauleta? És la pregunta que es van fer els desenvolupadors de l'electrònica Sony just abans de crear un projector revolucionari capaç de convertir qualsevol superfície en una pantalla tàctil. El nou invent, que s'ha anomenat Xperia Touch, s'ha presentat aquest matí al Mobile World Congress juntament amb el nou mòbil de Sony.

Les claus de l'Xperia Touch

L'Xperia Touch permetrà convertir qualsevol superfície, des del terra fins a les parets, en una pantalla tàctil de fins a 23 polzades. El projector podrà funcionar també de manera convencional amb una imatge excel·lent, de 82 polzades. Ara bé, quan surti a la venda no estarà a l'abast de totes les butxaques: costarà ni més ni menys que 1.499 euros.

Pel que fa a les especificitats tècniques, l'Xperia Touch també és revolucionari. Pesa només un quilogram i disposa de so estèreo. Ara bé, el projector permetrà la connexió de qualsevol altaveu a través de Bluetooth 4.2. La torre integrada -de 32 GB de capacitat- també permetrà enllaçar altres dispositius i continguts, ja que té connectors USB Micro, USB C, HDMI, Miracast i Micro SD.

Zperia ZX: El nou 'smartphone' de Sony

Sony ha presentat també el seu nou smartphone, l'Xperia ZX. Un dels elements més innovadors del mòbil, de 5,5 polzades, és la seva resistència: duu la tecnologia Gorilla Glass 5, que evita ratllades a la pantalla i a la carcassa. El telèfon intel·ligent sorprèn per fora -inclou una pantalla amb definició 4K- i també per dins: té un processador Snapdragon 835 de Qualcomm, 4 GB de memòria RAM i 64 GB de memòria interna que es poden ampliar amb una targeta micro SD.

Una altra de les novetats del telèfon és la seva càmera, que pot gravar fins a 960 imatges per segon. Una autèntica càmera lenta.

José María Álvarez-Pallete / EFE
MOBILE WORLD CONGRESS Neix Aura: l'aliança entre Microsoft i Telefónica Albert Acín
Mobile World Congress ACN
TECNOLOGIA Les primeres novetats del Mobile El Nacional