Samsung Electronics ha explicat aquest dilluns que van ser defectes a les bateries els que van provocar perillosos incendis en el seu model de telèfon mòbil Galaxy Note 7, que va haver de deixar de fabricar. L'afirmació respon a una detallada investigació presentada a Seül pel responsable de la seva divisió de telefonia mòbil, Koh Dong-jin.

Koh ha explicat que la publicació de l'informe ve motivada per la necessitat que la companyia "recuperi la confiança" del consumidor després d'un fiasco que ha fet perdre a l'empresa uns 6,1 bilions de wons (uns 4.863 milions de euros/5.209 milions de dòlars).

L'estudi assenyala que algunes de les bateries d'ió-liti estudiades van registrar curtcircuits interns i que algunes mancaven a més de membranes d'aïllament per errors en el procés de fabricació.

La investigació ha estat realitzada al llarg d'un mes per la pròpia companyia tecnològica sud-coreana i unes altres tres organitzacions: les consultores nord-americanes UL i Exponent, i l'empresa alemanya d'inspecció tècnica i certificació TÜV Rheinland.

Koh va explicar que uns 700.000 investigadors i enginyers van recrear processos de càrrega i descàrrega amb uns 200.000 dispositius i unes 30.000 bateries d'ió-liti per detectar i analitzar els errors. El problema dels "phablet" Galaxy Note 7 va suposar un important cop per a la imatge de Samsung Electronics, el fabricant mundial més important de telèfons mòbils, i els seus comptes.

L'empresa publicarà demà els seus resultats corresponents al quart trimestre de 2016 i a la totalitat de l'exercici, en els quals tanmateix s'espera una notable recuperació del seu benefici operatiu gràcies a les vendes més grans de xips i pantalles.

El conglomerat també s'ha vist esquitxat recentment per l'escàndol de corrupció de la "Rasputina" sud-coreana davant de la implicació en la trama del número u del grup i vicepresident de Samsung Electronics, Lee Jae-yong, la detenció dels quals va ser sol·licitada la setmana passada encara que finalment desestimada per un tribunal.