Homes i dones de negre, cares serioses, contactes, negocis, formalitats, noves tecnologies... Les portes del Mobile World Congress (MWC) obren ben aviat al matí, sobre les 7.30 hores, i la Fira de la Gran Via de Barcelona s'omple de milers i milers d'empresaris vinguts d'arreu del món que tenen per objectiu "trobar noves formes de negoci" i "fer contactes".

MWC SergiAlcazar 7

Foto: Sergi Alcàzar

Les jornades són llargues i hi ha molt a fer. Fins a les 22 hores, la Fira no tanca les portes -tot i que molts dels accessos queden tancats poc després de les 19 hores-, hi ha molts estands a recórrer i moltes conferències "interessants" on assistir. Segurament, les quatre jornades que dura el congrés -dijous tanca abans, a les 16 hores- no seran suficients per explorar els 240.000m2 i els 8 pavellons inacabables que hi ha.

Luxe i prostitució

Qualsevol que es passegi pels carrers de Barcelona els dies que dura el Mobile, veurà que la ciutat s'omple d'un turisme que sol buscar productes luxosos, que s'anima a sopar als llocs més cars i a sortir de festa als llocs més ostentosos. Molts també reben ofertes de prostitutes. De luxe, és clar. I les empreses d'escorts preveuen que faran el negoci de l'any.

El que no és tan conegut és la festa que es munta dins del mateix congrés. Les diferents terrasses repartides per la fira s'omplen d'empresaris disposats a pagar qualsevol preu per prendre una cervesa o menjar un sandvitx de gairebé 6 euros. Tot sigui per "prendre l'aire" i fumar una cigarreta.

L'ambient és més distès i molts paguen, asseguren, precisament per això, "per submergir-nos en un altre tipus de converses". Però dins d'alguns pavellons, també hi ha festa i és "gratuïta".

MWC SergiAlcazar 6

Foto: Sergi Alcàzar

La veritable festa

Cap a les 16 hores, les expressions facials dels assistents es comencen a destensar i els cafès dels diferents estands (dels que en tenen) es canvien per begudes alcohòliques. Les americanes comencen a lliscar de les seves espatlles, les corbates comencen a desaparèixer i les mans dels empresaris comencen a omplir-se de gots amb vi, cervesa, cava i alcohols més forts.

mobile world congress marta e martí (8)

Foto: MEM

La tensió de tot el dia deixa lloc a un final d'esbarjo que acabarà, segurament, en una altra gran festa pels carrers i bars de Barcelona. Però això arribarà més tard. A algun empresari estranger -ja una mica entonat- se li escapa assegurar que "aquesta és la millor part del Mobile". Es nota que no és l'únic que pensa així. També sorprèn veure com els caps de les diferents empreses gaudeixen de la festa amb els seus treballadors i els animen a beure i a continuar bevent sense pausa.

Les copes corren com la pólvora i es buiden ràpidament. De fet, hi ha estands que tenen més personal contractat dedicat a fer de cambrer, que no pas a promocionar la seva empresa. És una altra manera de donar-se a conèixer perquè "molts recordaran el nom de la companyia només pel menjar i les begudes" que els han servit.

mobile world congress marta e martí (1)

Foto: MEM

El pavelló 8.1 comença a omplir-se poca estona després de l'hora de dinar. És "el pavelló de la festa", diuen molts. De fet, ja al pavelló 8 hi ha algunes parades, una d'elles eslovena, que treuen de l'armari el sortidor de cervesa. S'entonen aquí i després pugen al pavelló 8.1, on algun altre empresari, que no beu alcohol perquè la seva religió no ho permet, prova d'atrapar-los i vendre'ls serveis aprofitant-se, subtilment, dels efectes de la beguda.

A poc a poc, cap a les 19 hores, molts comencen a desfilar. Les begudes s'esgoten, ja no queda cervesa a molts llocs i han d'anar a buscar altres begudes. I menjar per no acabar del tot entonat abans de la gran festa nocturna. La majoria no agafen el metro ni l'autobús, malgrat que amb l'entrada al congrés ve una targeta de transport il·limitat per als quatre dies. Prefereixen fer una cua interminable per agafar un taxi.

mobile world congress marta e martí (4)

mobile world congress marta e martí (3)

Fotos: MEM

L'endemà, tot torna a la normalitat. La ressaca conviu amb els objectius empresarials que han de complir a primera hora del matí. I, com en el Dia de la marmota​, tot torna a començar. Igual. Saben que al matí tornaran a recórrer tots els estands que no van tenir temps de veure el dia abans (o que la festa no els va permetre fer-ho). Però després, tornaran al pavelló 8.1 on la festa, com en el dia anterior, tornarà a començar i a unir empresaris en un ambient totalment diferent.

mobile world congress marta e martí (5)

Foto: MEM