Aquest dilluns 9 de gener l'iPhone farà 10 anys. El 9 de gener del 2007 a la Conferència Macworld al Moscone Center de San Francisco, Steve Jobs va presentar el primer terminal d'Apple, segons diversos experts, el terminal que “revolucionaria el panorama tecnològic”. L’iPhone és el producte estrella d’Apple i li reporta el 60% dels beneficis que actualment té la multinacional nord-americana. Tanmateix, les vendes d’Apple en els darrers mesos han baixat un 9% i s'han situat en 215.639 milions.

En aquests anys Apple ha presentat 15 models d’iPhone i actualment està venent un terminal cada 39 segons. 

D’altra banda, les vendes de l’iPhone 7 s’han reduït un 5% (han reportat a Apple 28.160 milions de dòlars), i, segons han apuntat diversos experts tecnològics, Apple haurà de presentar un disseny totalment revolucionari amb el nou terminal si no vol perdre quota de mercat en un sector molt disputat.

L’iPhone va arribar el 2007 en un mercat dominat principalment per Blackberry i Nokia i, amb 10 anys, ha aconseguit convertir-se en referent en el món dels smarthphones: Apple ha passat d’un terminal sense Siri, AppStore i una càmera de 2 megapíxels, a un iPhone amb càmera doble, resistent a l’aigua i amb sensor dactilar per desbloquejar-lo.