iPhone i Galaxy. Apple i Samsung. Són el Godzilla i el King Kong del mercat de la telefonia mòbil i es nota cada any. Aquest 2017 hi ha un nou duel on l'iPhone 8 ve a celebrar el desè aniversari de la marca nord-americana, mentre que el Galaxy S8 espera fer un altre salt de qualitat al ja vist en l'omnipotent S7. A falta de les presentacions oficials de cada producte per part de les marques, la informació basada en rumors, filtracions i algunes confirmacions fan suposar que aquest any pot ser un del més disputats entre ambdues.

El que sabem de l'iPhone 8

Després d'una baixada de vendes del seu vaixell insígnia, Apple vol recuperar el terreny perdut amb el nou iPhone 8. El seu nom durant el projecte és el d'iPhone X i el seu objectiu és fer un autèntic salt de qualitat respecte del seu antecessor, després de l'evolució massa continuista que va tenir el 7 respecte al 6. Per això, disposarà d'un sistema de càrrega sense fil amb què l'usuari podrà carregar la bateria sense necessitat d'utilitzar cable i endoll, tal com ha assegurat l'analista Ming-Chi Kuo de la companyia KGI Securities. L'esmentada modalitat estarà disponible en tots els models de l'iPhone 8 i serà una de les novetats estrella del terminal.

D'altra banda, els de Cupertino estan interessats a incorporar plafons OLED a les seves pantalles als nous mòbils. Un pas que sembla més que necessari per estar a l'altura del que es preveu des de fa temps al mercat, pel que fa a plafons i pantalles. A causa de l'alt cost de producció d'aquests plafons a les seves terminals, els experts apunten que només els veurem incorporats al model top de l'iPhone 8. Parlaríem d'un total de tres versions del telèfon, sent de 4,7, 5,5 i 5,8 polzades respectivament.

ConceptsiPhone

Quant al preu, la premsa especialitzada indica que l'iPhone 8 arribarà a costar 1.000 euros en la seva versió de gamma més alta. Això seria a causa dels alts costos dels materials, com l'esmentat plafó OLED, així com la resta de tecnologies que incorporaria el telèfon. En aquesta recerca d'un acabat suprem, Apple aprofitarà per desfer-se del seu icònic botó 'Home' per un acabat llis i tàctil. El mateix farà amb les vores laterals, cobrint tot el frontal de l'aparell de pantalla. D'altra banda, una de les grans incògnites és el lector d'empremta que, en cas de dur-lo, es desconeix per complet de quina manera s'integraria al disseny.

El que sabem del Samsung Galaxy S8

El gegant coreà vol redimir-se després de la patacada del Note 7... i quina millor manera que amb el nou S8. No serà presentat al Mobile World Congress, a diferència d'altres anys, però ja hi ha molta informació sobre això del dispositiu. Se sap que el disseny s'inspira molt en el del S7 Edge, fent ús de la pantalla corba pels laterals. En aquest cas, Samsung eliminarà el botó físic, igual com Apple amb l'iPhone 8, fent que el frontal del telèfon estigui cobert per pantalla gairebé en la seva totalitat. A diferència del que va fer la marca amb el S7 i el S7 Edge, aquest disseny vindrà en les dues versions que sortiran de l'S8. A la mida de la pantalla, l'S8 estàndard disposaria de 5,8 polzades, mentre que la seva versió límit en tindria 6,2. Les esmentades pantalles continuarien disposant de la tecnologia Super AMOLED, quedant-se en l'aire el dubte de la resolució.

Steel Drake

A l'apartat de la càmera de fotos, Samsung sempre té molt a dir. Per a l'S8 s'ha dit de tot. Al principi no anava a portar doble càmera, però al final sí. Alguns rumors apunten que l'esmentada doble càmera només vindrà incorporada al model de més alta gamma. A més, el lector d'empremta per desbloquejar el telèfon vindrà just al costat de la lent de la càmera.

D'altra banda, es té constància que l'S8 muntarà un processador Snapdragon 835 amb 6 GB de RAM, encara que alguns experts s'aventuren a afirmar que vindrà amb 8 GB de RAM, la qual cosa suposaria un avenç molt notori quant al rendiment. Finalment, els preus apunten a ser 799 euros per a la versió estàndard, i 899 per a l'acabat top.