La tecnologia revolucionarà el transport de persones aquest segle. Un dels projectes més innovadors en matèria de mobilitat, que de moment està en fase de proves, és l'Hyperloop, un nou model de transport que permetrà connectar dues ciutats, com Brno (República Txeca) i Bratislava (Eslovàquia), a 130 quilòmetres de distància, amb només 10 minuts.

Què és l'Hyperloop?

És un nou concepte de transport públic y de càrrega, basat en la levitació magnètica, molt semblant a l'utilitzat en el cas dels trens magnètics, però amb una gran diferència: hi ha una gran càpsula que transcórrer en una espècie de tubs gegants pels quals flotarà el vagó o la càpsula en la qual aniran els passatgers o bé una càrrega.

Connectar Brno i Bratislava en 10 minuts

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) ha anunciat avui la signatura d'un nou acord amb la ciutat de Brno (República Txeca), que permetrà realitzar una exploració de la factibilitat del sistema hyperloop, per tal d'unir la ciutat txeca amb Bratislava (Eslovàquia) en 10 minuts. L'any passat HTT aconseguir tancar altres col·laboracions històriques directament amb els governs d'Eslovàquia i Abu Dhabi. L'empresa de transport preveu tancar molts més acords aquest any per crear un marc normatiu del sistema mundial de hyperloop.

Brno es troba a 130 quilòmetres al nord de Bratislava i a 225 quilòmetres al sud de Praga. La segona ciutat de Txèquia està considerada com un important nus internacional de ferrocarrils i autopistes. "Connectar Brno amb Praga, i els esforços a Bratislava, juntament amb altres ciutats de la regió, amb la propera generació de transport, asseurà l'escenari per a una nova era", ha explicat l'alcalde de Brno, Petr Vokrál. "Estem ansiosos per treballar amb HTT per seguir portant innovació i oportunitats a la nostra ciutat".