1.619.487 punts blaus sobre un fons negre. Aquesta és la representació en un sol mapa de tots els habitants que resideixen a la ciutat de Barcelona. Gràcies a la tecnologia Big Data, l'investigador Carlos Carrasco de IESE Business School ha pogut crear aquesta visualització.

S'ha utilitzat el cens de població de Barcelona desagregada per les persones empadronades a cada edifici de la ciutat, dades que ha fet públiques el projecte Open Data BCN.

A partir d'algoritmes per al processament de dades, s'ha pogut crear un mapa que permet veure la densitat de població a cada zona de la ciutat fins a un nivell pràcticament de metre a metre.

És fàcil veure que les zones amb més població per edifici són el Raval, el Poble Sec o la Dreta de l'Eixample. En canvi, la densitat cau en picat a zones igualment cèntriques però dedicades principalment al món del comerç i els negocis com és el Passeig de Gràcia i els seus voltants. El barri del Poblenou, especialment la zona més propera a Glòries, també compta amb un baix nombre de residents.

Veure el mapa en alta resolució