Facebook permetrà a Espanya i arreu d’Europa enviar diners d’una persona a una altra, encara que no ha explicat de quina manera es farà. Pot ser que s'opti per la tècnica que es fa servir als Estats Units, on l’aplicació ja permet fer pagaments a través de Facebook Messenger. D’aquesta manera, la xarxa social entra en el mercat europeu de la banca electrònica.

L’empresa ja figura en el registre oficial d’entitats del Banc d’Espanya des del 30 de desembre. El nom és Facebook Payments International Limited, que va aconseguir la llicència a l’octubre.

Fa més d’un any i mig que la companyia va anunciar l’inici de la seva activitat per enviar i rebre diners entre dues persones i va destacar la seguretat d’aquesta nova funció, que estarà disponible per a Android, IOS i els ordinadors de taula.

Facebook va explicar que, per fer-la servir, l’usuari haurà d’introduir un número de targeta de dèbit o crèdit Visa o Mastercard associada a un compte d’un banc amb seu als Estats Units. Un cop acceptat, s’haurà de crear un patró dactilar o PIN per començar a fer transaccions.

La primera relació de Facebook amb el sector bancari va ser l’any 2012 amb col·laboració amb el Commowealth Bank d’Austràlia. Ambdues empreses van posar en marxa un servei de pagament pels usuaris a través de la xarxa social. Aquet acord que va repetir-se amb l'ASB Bank de Nova Zelanda o l'ICICI Bank de l’Índia.