El Nadal ja és aquí i els smartphones apunten a ser molt demandats aquests dies. El mercat dels telèfons intel·ligents està ple d'opcions i la gamma alta s'ha tornat cada vegada més accessible per a tota mena de públics. Existeixen dispositius top que es poden adquirir més barats que els que gaudeixen de molta més publicitat, i arriben a ser igual de competitius i fins i tot superiors en alguns aspectes. Cada usuari té unes determinades preferències a l'hora de valorar les especificacions d'un telèfon, de manera que veurem què cal tenir en compte a l'hora de comprar-ne un.

La càmera

Segons estadístiques de Samsung, la càmera és el més utilitzat pels usuaris i, per tant, aquesta funcionalitat té una importància capital per als consumidors a l'hora d'aconseguir un smartphone. En aquest apartat, els Samsung Galaxy S7 i S7 Edge han donat un veritable cop a sobre de la taula amb la incorporació d'una tecnologia duo-pixel que aconsegueix enfocaments molt professionals a molta velocitat, a més de tenir bones aptituds en condicions de poca llum. Un altre smartphone amb una gran capacitat fotogràfica és el Píxel, la nova família de mòbils de Google després de deixar enrere els Nexus. Disposa de Google Fotos, el que suposa un emmagatzemament sense límits al núvol. En aquest sentit, l'últim Nexus (6P) disposa del mateix sensor i de capacitats similars. Altres telèfons que disposen de molt bones càmeres són l'LG G5, el Sony Xperia XZ, el HTC 10 o l'Huawei P9.

En aquest sentit, les capacitats de les càmeres dels smartphones augmenten cada vegada més oferint resultats extraordinaris. Els últims dispositius ofereixen molt bons sensors i una gran varietat d'opcions tals com l'enfocament, el HDR, la regulació de l'ISO o la velocitat de l'obturador. Això provoca que puguin rivalitzar cada dia més amb les càmeres rèflex digitals.

La potència

Un factor que alguns usuaris valoren per sobre de tota la resta és la potència del terminal. Parlem de la memòria RAM, la velocitat de resposta de la CPU o la qualitat de la GPU; tot això determina la fluïdesa, el processament i la capacitat per realitzar moltes funcions alhora. En aquest sentit, l'iPhone 7 Plus i l'iPhone 7 són els mòbils més potents del mercat avui dia, tal com ho dictamina AnTuTu Benchmark en la seva última anàlisi. Els segueixen el LeEco Le Pro 3, el Xiaomi Mi 5s Plus i el Smartisan M1L.

La bateria

Una cosa que a molts consumidors els afecta enormement és la durada de la bateria, la qual cosa es coneix com l'autonomia. Un mesurador d'aquesta autonomia està en la capacitat de càrrega: els mil·liamperes (mAh). Un dels punts forts dels millors mòbils del mercat d'avui és que aquest problema està sent resolt amb bateries que superen el dia amb un ús continu. Tot depèn, evidentment, de quin tipus d'ús rep el telèfon i amb quina regularitat. En aquesta línia, Samsung ha fet un gran pas amb l'autonomia del S7 i el S7 Edge, de la mateixa manera que OnePlus ha fet el mateix amb els seus OnePlus 3 i 3T, que incorporen una càrrega Dash que omple el 60% de la bateria en 30 minuts i una autonomia de més de 16 hores. El Huawei Mate 8, el Moto Z Play o l'ASUS Zenfone Max són altres exemples de telèfons amb una gran autonomia. Aquest últim porta 5.000 mAh al seu interior, un veritable monstre si ho comparem amb altres terminals (el S7 Edge disposa de 3.600 mAh).

La pantalla

Un altre factor determinant és la pantalla, on ens fixem en la resolució, el panell o les polzades. En l'assumpte de les dimensions, això va a gustos, ja que alguns no se senten còmodes amb grans pantalles que gairebé obliguen a subjectar el telèfon amb les dues mans i el prefereixen una mica més portable i que càpiga millor a la butxaca o no ocupi massa espai en una bossa o motxilla. Els smartphones més capdavanters quant a resolució i qualitat a les seves pantalles són l'iPhone 7 Plus, el Samsung Galaxy S7 Edge, l'Xperia Z5 Prèmium, el Google Píxel (i el seu antecessor Nexus 6P) o l'HTC 10. En aquest aspecte, les tendències quant a pantalles està en assolir els 2K de resolució (QuadHD), tecnologia LCD o pantalles AMOLED.

El so

Als qui els agrada gaudir de música amb altaveus i de continguts multimèdia a una bona qualitat sonora també els importa molt l'apartat sonor dels smartphones. En aquest sentit, dos terminals molt ben valorats pel que fa al so són l'HTC 10 i l'Axon 7. L'HTC 10 s'ha convertit en una referència en aquest apartat amb un so molt reeixit que parteix d'un altaveu frontal i un de situat a la part inferior. Quant a l'Axon 7, incorpora la tecnologia DOLBY Atmos al seu doble altaveu frontal.