Si t'has quedat mai sense bateria al mòbil i has buscat un endoll de pressa i corrents perquè només tens uns minuts per carregar-lo, aquest invent t'interessarà. El fabricant xinès Meizu va presentar ahir al Mobile World Congress una bateria que és capaç de carregar-se completament en només 20 minuts. Es tracta del sistema Super mCharge, que permet la càrrega més ràpida fins avui i, el que és millor, sense que el telèfon se sobreescalfi.

Com funciona Super mCharge?

Després de descobrir la càmera revolucionària d'Oppo, una marca xinesa torna a prendre protagonisme: la bateria desenvolupada per Meizu és d'alt rendiment, ja que té una potència de 55W, el triple respecte al que és habitual. Això multiplica per tres la càrrega normal d'una bateria de mòbil, tot sense sobreescalfar el telèfon mòbil. I com ho aconsegueix? Gràcies a la tecnologia Flyme, que aconsegueix que la temperatura del telèfon no superi en cap cas els 39ºC. Ara bé, cal una bateria potent per utilitzar aquesta bateria superpotent.

La tecnologia s'ha provat amb una bateria de 3000 mAh i el resultat ha estat sorprenent. Per fer-se una idea: la bateria arriba a un 30% en només cinc minuts, xifra que es duplica al 60% en 10 minuts. A mesura que el percentatge de la càrrega va augmentant, aquest ritme frenètic va disminuint. En 15 minuts, la càrrega de la bateria ha arribat al 85% i en 19 minuts i 12 segons, el telèfon té la bateria al 100%.