El núvol d'emmagatzemament d'Amazon, la més gran dels EUA, ha experimentat avui problemes que han afectat nombroses pàgines i serveis d'Internet com Amazon Prime Video, Amazon Music, Trello, Quora i Splitwise, entre d'altres. Les incidències han afectat especialment parts d'Amazon Web Services (AWS), que porten sense funcionar diverses hores, i Netflix, Spotify o Airbnb, segons la BBC.

La companyia ha reconegut en un comunicat que ha identificat "alts índexs d'error" i que estava treballant a reparar els seus serveis web S3, fets servir per més de la meitat dels seus milions de consumidors, especialment per emmagatzemar imatges.

"Creiem que entenem la causa original i estem treballant a implementar el que pensem que remeiarà el problema. Les aplicacions d'usuaris dependents de S3 continuaran experimentant errors mentre continuem treballant en la solució", han afegit.

"És una apagada bastant gran", ha dit al diari USA Today l'analista Dave Bartoletti. En els S3 hi ha emmagatzemats milers de milions de dades, ha subratllat Bartoletti. Les pàgines web construïdes amb el servei Wix també s'han vist afectades, igual com GroupMe i Alexa.

En el passat, les interrupcions als servidors d'Amazon han afectat serveis amb milions d'usuaris com Instagram, Vine o IMDB.