L’Associació Dones Juristes presentarà el proper 2 de Març a la Bonnemaison el vlog -un blog en format vídeo- de llenguatge no sexista per l’ adolescència  ‘No Afluixis La Llengua‘. Participaran a l’acte Bel Olid, escriptora, traductora, i professora de llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Irene Yúfera, lingüista del grup de recerca EDAP (Estudis del Discurs Acadèmic i Professional) de la Universitat de Barcelona.

Segons les dades publicades la última setmana pel Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat, una de cada tres dones joves ha patit violències masclistes. Les denúncies han augmentat un 11% en dones menors d’edad segons un estudi dels Mossos d’Esquadra el passat novembre. Aquestes dades fan evident que la desigualtat de gènere i la violència masclista és un tema molt present, i l’Associació Dones Juristes ha decidit actuar.

La organització diu que podem trobem sexisme a molts elements del nostre dia a dia com a la publicitat, la música, el llenguatge o inclús als mitjans de comunicació. Defensen que el llenguatge és una construcció social que reflecteix la nostra manera de entendre, veure i  analitzar la realitat que ens envolta. Tot i això, creuen que el llenguatge és una eina flexible, i que eliminant els sexismes de la nostra comunicació diària es podrà canviar la idea masclista que encara roman a la societat.

El projecte audiovisual de No afluixis la llengua vol aportar eines metodològiques i continguts per identificar el  llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove, en particular, per alertar-los dels riscos de la utilització d’un llenguatge sexista i dotar-los de recursos, eines i pràctiques lingüístiques no sexistes i inclusives, que els ajudin a integrar la igualtat i l’equitat com a valors imprescindibles per assolir una societat  igualitària i sense discriminacions.

El vlog es divideix en vuit capítols, el primer es presentarà el 2 de març a La Bonemaison, i s'emetran a Youtube cada 15 dies a partir del 7 de març. Als videos es parlarà de, entre d’altres, manspreading, de la música, de la publicitat sexista, dels genèrics, de la comunicació no verbal i dels mitjans de comunicació.

Per transmetre tota l’actualitat del vlog No Afluixis La Llengua, es poden seguir els comptes de twitterfacebook i instagram  i també és possible subscriure’s al canal de youtube on s’emetran els vuit capítols.