Els miops, a tall d'exemple, no tenen cap super poder per combatre el coronavirus. Tan sols que, aplicant la lògica, estan més aïllats d'aquest virus gràcies a les ulleres, que actuen com a element protector de l'entrada del virus a través del llagrimall i perquè, segons les estadístiques, aquests no es freguen tant els ulls. La conclusió s'ha extret d'un estudi a càrrec de la revista científica Jama Oftalmology fet a Hubei, la Xina. S'han analitzat 276 pacients que van ingressar a l'hospital Zengdu de Suizhoy amb coronavirus i es va poder corroborar com l'índex de pacients amb ulleres era molt baix, tan sols un 5% dels contagiats. A nivell de població, el percentatge arriba al 31%. 

Els casos venen afavorits especialment per aquells que necessiten lents de contacte més de vuit hores al dia, com els miops. L'estudi conclou que "pocs pacients amb ulleres van ingressar a la sala de l'hospital". L'observació ha fet que alguns experts recomanin utilitzar protecció ocular a més de màscares amb l’esperança de reduir el risc d’infecció. Pot ser que les ulleres actuïn com una barrera parcial, protegint els ulls de les esquitxades de tos o esternuts. Una altra explicació de la troballa podria ser que les persones que porten ulleres tenen menys probabilitats de fregar-se els ulls amb les mans contaminades.

Malgrat tot, també cal tenir en compte que les conclusions s'han fet amb poblacions molt petites: menys de 300 casos de Covid-19, una petita fracció dels gairebé 30 milions de contagiats al món. Una reacció similar es pot treure entre els més menuts. La importància de preveure el contagi a través dels ulls cal tenir-ho en compte. El mes passat, els investigadors van informar d'un estudi a 216 nens i nenes amb coronavirus. Entre aquests pacients, 49 nens, o gairebé el 23% dels casos, presentaven símptomes oculars, com ara descàrrega conjuntival, fregament ocular i congestió conjuntival. A més dels ulls rosats, els pacients amb Covid-19 han descrit la picor als ulls, esquinçaments excessius, visió borrosa i sensació que hi ha alguna cosa als ulls.

A més, els membres del personal sanitari porten equips de protecció sobre els ulls per protegir-los de gotes que puguin volar de la tos i els esternuts, així com de partícules aerosolitzades que es formen quan els pacients se sotmeten a procediments mèdics, com ara la intubació. Però per a la gran majoria de la gent, aquest nivell de protecció addicional probablement no sigui necessari si una persona porta una màscara i manté la distància física als espais públics. També hi ha la possibilitat d’introduir risc portant ulleres: algunes persones poden tocar-se la cara quan es posen ulleres.