El telenotícies de la televisió pública alemanya, el Tagesschau, ha al·lucinat amb el fet que una autoritat electoral hagi destituit el president de la Generalitat, Quim Torra. Ha titulat precisament amb aquest fet: "Una autoritat electoral destitueix un president autonòmic", assenyala, remarcant l'excepcionalitat del fet en paràmetres europeus.

La televisió alemanya recorda que Torra va ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència, però que la sentència no era ferma i tenia possibilitat de recursos. "Torra havia restat fins ara en el càrrec, perquè la sentència no era definitiva i no havia exhaurit totes les possibilitats legals", ha afegit. En canvi, la JEC ha ordenat "que sigui destituit del Parlament autonòmic de Barcelona, amb la qual cosa també perdrà el càrrec de president".

La televisió alemanya també afirma que la decisió de la JEC de retirar l'acta d'eurodiputat a Oriol Junqueras contradiu els criteris del Tribunal de Justícia Europeu. "L'autoritat electoral ha contradit la sentència del Tribunal de Justícia de la UE. A mitjans de desembre, el Tribunal va acordar que la immunitat dels eurodiputats entra en vigor tan bon punt s'anuncien els resultats de les eleccions", ha afegit.