L'eurodiputat Ramón Tremosa ha enviat aquest dimecres una pregunta urgent a la Comissió Europea per saber quines són les 91 lleis europees que Espanya ha inclomplert aquest 2016. Tremosa ha pres aquesta iniciativa després de la publicació de l'informe anual de la CE, que situa Espanya com l'Estat que més incompleix la llei europea

En el text enviat a l'òrgan executiu de les institucions europees, Tremosa pregunta per la llista completa de les lleis infringides, però també per la quantia econòmica que té la falta d'aplicació d'aquestes normatives i també l'impacte econòmic de la mala aplicació de la legislació europea pel conjunts dels estats. 

L'Estat espanyol, juntament amb Alemanya, és l'Estat que més casos se li han obert per incompliment "per incorreccions en la transposició i/o una mala aplicació de la llei europea". En concret n'han incomplert 91, a data de 31 de desembre de 2016. 

Aquest toc d'atenció de la Comissió Europea, l'informe també detalla que a l'Estat espanyol se li han obert 424 queixes per incomplir la legislació europea i ha hagut d'afrontar tres judicis, on en tots tres casos ha sortit guanyadora la Unió Europea.