El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, van reunir-se aquest divendres amb el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per oferir-li tornar a assumir les funcions de comissari en cap del cos policial català després d'haver estat fulminat del càrrec per l'article 155. Trapero, però, va declinar l'oferta en no trobar-ho "convenient per la bona organització del cos i per la seva persona".

El major ha assenyalat a la seva situació processal com a principal motiu per renunciar a la restitució. Trapero, juntament amb la cúpula d'Interior destituïda, ha estat processat per un delicte d'organització criminal i dos de sedició pels fets del 20 de setembre i per l'1-O.

Segons un comunicat que ha fet públic el cos aquest dissabte, l'excap dels Mossos va agrair l'oferiment del Govern i assegura que continuarà desenvolupant les funcions que els responsables del Departament d’Interior i el Comissari en cap del cos li encomanin.

Per la seva banda, el president Torra també va agraïr en nom del Govern la tasca realitzada pel major "en l’exercici del seu càrrec de servei exemplar a la ciutadania". Aquest dissabte ho ha reiterat a través d'un tuit.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat en una altra piulada que "comprèn i respecta" la decisió de Trapero i també ha reiterat el seu agraïment al major.