El president, Quim Torra, ha evitat pronunciar-se aquest migdia sobre si els presos han de tornar a formar part de les llistes de JxCat o no, després que la diputada Laura Borràs s'hagi declarat en contra d'aquesta possibilitat davant la perspectiva que siguin inhabilitats arran d'una sentència condemnatòria del Suprem.

"Vull tenir en aquest tema un punt de prudència, reunir-me amb totes les persones de JxCat i parlar-ne i expressar-ho", ha argumentat Torra que ha situat aquestes valoracions en el marc del debat de política general que se celebrarà la setmana vinent al Parlament. 

"Tinc un magnífic debat de política general en perspectiva... O no. Però en qualsevol cas hi haurà ocasió en els propers dies de parlar de les qüestions polítiques", ha ironitzat deixant pràcticament desvelada la incògnita sobre la seva presència al Parlament per acudir al debat de política general i no al TSJC.

En ser interrogat sobre si això vol dir que es planteja no acudir a la cita del Parlament, que coincideix amb el judici contra ell per desobediència, ha insistit que la decisió es comunicarà la setmana vinent.

El president ha fet aquestes valoracions en el marc d'una visita institucional a l'Ajuntament de L'Hospitalet durant la qual ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Estabilitat catalana i crisi a l'Estat

Ha assegurat que amb visites institucionals com aquesta o la que va fer ahir a l'Ajuntament de Terrassa vol enviar "un missatge d'una certa serenitat, governabilitat, estabilitat, dins del marc de crisi que hi ha a l'Estat espanyol".

En relació a les dificultats per tirar endavant la investidura del Pedro Sánchez i l'amenaça de torna a aplicar el 155, l'alcaldessa ha reclamat que les forces implicades han de ser capaces de "donar solucions als problemes, seure, treballar i arribar a acords". "És la posició que he mantingut sempre i hem de mantenir. Des de la discrepància intentar els punts que ens uneixen més que els que ens separen", ha reblat.