Sant Julià de Vilatorta (Osona) votarà aquest dilluns una moció de suport a la resolució del Parlament per reprovar la monarquia espanyola. Se sumarà així a Tàrrega, Barberà de la Conca i l'Espluga de Francolí, que ja han fet seva la moció de suport a la resolució del Parlament.

Vilatorta votarà la reprovació del rei tres dies després que el Consell de Ministres acordés presentar un recurs al Tribunal Constitucional per impugnar la resolució del Parlament que reprovava el Rei. Aquest recurs del govern espanyol també ve precedit per un informe del Consell d'Estat que desaconsellava presentar el recurs davant del TC.

Fa deu dies que el comitè executiu de l'AMI va acordar convertir la resolució del Parlament que demana l'abolició de la monarquia en una moció perquè els plens dels ajuntaments també se sumin a aquesta petició.

L'Ajuntament Barcelona ja va aprovar aquest divendres una declaració institucional contra Felip VI a proposta de la CUP i amb el suport de Barcelona en Comú, PDeCAT, ERC i els regidors no adscrits Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy.