El president a l'exili Carles Puigdemont ha afirmat aquest divendres que el sobiranisme s'ha de posar "d'acord" per oferir una proposta per liderar Barcelona. Ho afirma després que el fins ara alcaldable per ERC per a la capital catalana, Alfred Bosch, hagi renunciat i hagi donat suport a una candidatura encapçalada per l'actual conseller d'Exteriors, Ernest Maragall.

Precisament, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha demanat a Maragall en una entrevista a l'ACN que es replantegi la possibilitat d'una llista unitària si finalment acaba essent candidat pels republicans. Puigdemont no ha volgut valorar candidatures d'altres partits, però sí ha afirmat tenir "claríssim" que "els grans èxits del país" s'han aconseguit "amb la màxima unitat".

A parer de Puigdemont, "l'èxit de Barcelona és l'èxit del país" i ha demanat per a la capital catalana un projecte de "clara vocació cosmopolita, internacional i que tingui clares les vinculacions amb el país i amb Europa". En aquest context, Puigdemont s'ha mostrat "convençut" que el món del sobiranisme es podrà "posar d'acord" per oferir una proposta perquè la ciutadania de Barcelona tinguin clar "de què van les eleccions i en mans de qui volen posar la governació de la ciutat".