El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha replicat al defensa del FC Barcelona Gerard Piqué que el resultat del 21D s'està "respectant" i ha demanat "tocar de peus a terra", alhora que li ha reclamat respecte en les seves declaracions, en al·lusió al RCD Espanyol i la ciutat de Cornellà.

Gerard Piqué va afirmar ahir que el resultat de les passades eleccions "no està sent respectat", just dies després que el defensa blaugrana també se situés al centre de la polèmica quan es va referir al RCD Espanyol com "l'Espanyol de Cornellà", una ciutat que precisament governen els socialistes.

"No estic d'acord amb Piqué", ha dit Illa en una entrevista a La Xarxa. "Crec que es respecten els resultats del 21D, però passa que va bé que toquem de peus a terra. I penso que cal respectar la legalitat, elegir per a càrrecs persones que puguin desenvolupar la seva responsabilitat amb plenitud de funcions i que cal formar un govern estable".

En relació amb les seves declaracions sobre l'Espanyol, Illa ha recordat que les declaracions de Piqué van ser contestades de "forma intel·ligent" per l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, però davant la possibilitat que es puguin interpretar les paraules del futbolista com a "ofensives", ha considerat que convindria que el central les "clarifiqués".

"Tothom s'ha de poder expressar, però hem de poder fer-ho amb respecte i sense voluntat d'ofendre ningú", ha dit Illa, que ha confessat que a més ell és seguidor del club blanc-i-blau, màxim rival del FC Barcelona a la capital catalana.

Segons el seu parer, "seria bo que persones que tenen molta visibilitat social i capacitat d'influència, per ser esportistes d'elit o persones conegudes en mitjans de comunicació, hauríem de fer un esforç per extremar el respecte en declaracions públiques en un moment convuls. Ens convé molta serenitat, que tothom es pugui expressar i dir el que pensa, però sempre amb respecte i facilitant els punts d'acord".