La Plataforma Proseleccions Catalanes ha enviat aquest dijous una carta a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, on critica que el ple aprovés una moció on es proposava convidar la selecció espanyola a jugar a la ciutat. L’aprovació va tirar-se endavant amb els vots del PSC, juntament amb Ciutadans i PP (“els seus socis”, segons s’hi refereix el text).

La Paeria va rebutjar en aquell mateix ple, celebrat ahir, rebutjar la col·laboració de l’Ajuntament amb les tasques d’organització del referèndum del proper 1-O o la cessió d’espais municipals. “Potser aquestes són mesures socials especials que milloraran la vida dels lleidatans”, ironitza la missiva.

Per la plataforma, aquesta mesura “sembla presa per provocar la majoria de la població”, ja que la selecció espanyola de futbol és “la que més fa visible” les amenaces i la prohibició de drets a Catalunya.

“Els jugadors catalans i el seu estil de joc són els que van convertir la selecció espanyola en una selecció guanyadora”, recorden, a la vegada que es queixen perquè ni els clubs ni la federació catalana tenen “cap poder de decisió” ni benefici a través de la Roja.

L’aprovació de mocions com aquesta són, segons la carta, una manera d’evitar parlar “de tot allò que podrem fer els catalans quan tinguem un estat propi”, també en l'àmbit esportiu. “Però no pateixi" –diuen, dirigint-se a Ros– "quan arribi el dia del primer partit oficial que enfronti la Roja i Catalunya, nosaltres el convidarem”.