S’activa el pla C. Després del pas al costat “provisional” de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya ha comunicat aquest dimecres al matí al president del Parlament la renúncia del seu número dos, Jordi Sànchez, a la investidura. Ho ha fet abans de la compareixença de Roger Torrent, quan anunciarà l’obertura d’una tercera ronda de consultes per buscar un candidat, i d’aquesta manera donar pas a Jordi Turull.

Davant la impossibilitat de poder investir Jordi Sànchez, que fa cinc mesos que es troba en presó provisional a Soto del Real, la majoria independentista ha buscat una sortida en Jordi Turull -encara que el nom no s’ha fet públic-, sobre qui no pesa cap impediment per ser investit. Cap a les deu del matí, les diputades Elsa Artaidi i Laura Borràs s’han desplaçat fins al despatx de Torrent per a comunicar-li la nova renúncia.

Sense anar més lluny, segons ha avançat Europa Press, representats de JxCat, ERC i la CUP estan reunits aquest dimecres al Parlament per abordar el nou escenari després de la renúncia de Sànchez. La trobada a tres bandes vol desbloquejar definitivament la investidura i formar un Govern com més aviat millor. El principal escull per aconseguir el suport dels cupaires continua sent el programa de govern, que consideren “autonomista”.

Per altra banda, el president Carles Puigdemont ha convocat aquest dimecres a les vuit del vespre els seus diputats per tirar endavant la candidatura de Jordi Turull a la presidència de la Generalitat. Tot plegat, pot comportar que Puigdemont i el conseller Toni Comín hagin de renunciar a l'acta de diputat per garantir la majoria simple necessària per fer possible la investidura en segona volta. Aquest assumpte ja va sortir en l’última reunió del grup a Brussel·les.