La jornada de la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats té la característica que els diputats electes no tenen escó assignat. Per això, a mesura que els diputats van arribant van seient allà on volen, com en un cinema sense entrada numerada.

Això fa que n’hi hagi que guardin seient per als que arribaran més tard, com és el cas dels presos polítics, que han aconseguit quedar en les primeres files de l'hemicicle. No han estat, però, els únics que han intentat ocupar els llocs que atorguen un major protagonisme en la imatge de la sessió.

El líder de Vox, Santiago Abascal, s'ha situat en l'espai que habitualment ocupa el PSOE, i just rere l'escó del president espanyol, Pedro Sánchez, amb la intenció que el grup verd copés aquella bancada. Això ha provocat un estira i arronsa amb el socialista José Zaragoza, que immediatament s'ha assegut al seu costat. De cop i volta, Zaragoza s’ha trobat envoltat dels principals líders de Vox, ja que la seva dreta s’hi ha assegut Santiago Abascal i a la seva esquerra, Ivan Espinosa de los Monteros i Javier Ortega Smith. L'estratègia de Zaragoza ha aconseguit que Vox no ocupés tota la imatge rere el govern del PSOE i ha provocat tota mena de comentaris, també a les xarxes, i fins i tot, d'algun company d'hemicicle.

Bancada Vox i Zaragoza ACN

Zaragoza doncs, avui és company de bancada de Vox, coses que passen el primer dia de les Corts.