El senador d'EH Bildu Jon Iñarritu ha dirigit una bateria de preguntes al Govern espanyol sobre la confiscació als seguidors del Barça de samarretes, bufandes i roba de color groc per part de la policia espanyola en la final de la Copa del Rei disputada pel FC Barcelona i el Sevilla a l'estadi madrileny Wanda Metropolitano.

Iñarritu pregunta per "quina raó" els agents de la policia van retirar peces de roba de color groc als aficionats del Barça i qui va donar l'ordre de fer-ho, o, si no n'hi va haver, per quina raó es va fer. 

El senador demana el llistat de les peces de roba i material confiscat i pregunta per què es van requisar banderes estelades mentre que es va permetre l'entrada a l'estadi de banderes franquistes.

El cas de Malàisia

Iñarritu pregunta si s'ha creat una unitat de "policia política" al ministeri de l'Interior i si el govern espanyol té "algun problema amb el color groc". El senador d'EH Bildu recorda que el 2011, el govern de Malàisia va prohibir vestir de groc perquè era el color d'un grup de l'oposició i demana a l'Eexecutiu espanyol que aclareixi si pensar emular dita iniciativa.