Els organitzadors dels Jocs Mediterranis de Tarragona han assegurat aquest dijous que el govern espanyol s'ha compromès formalment a "garantir" la cita per a l'any 2018, després de l'ajornament d'un any per falta de fons amb el consentiment del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM).

Segons ha informat Tarragona 2018, aquest dijous s'ha celebrat una reunió a Madrid a la qual han assistit el ministre de Cultura, Educació i Esport, Íñigo Méndez de Vigo; l'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros; i el president del COE, Alejandro Blanco.

A més, també hi han estat presents el subsecretari d'Educació, Cultura i Esport, Fernando Benzo; el coordinador general de Tarragona 2018, Javier Villamayor; el secretari general del COE i coordinador general adjunt dels Jocs Mediterranis, Víctor Sánchez; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona Alejandro Fernández; i la consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Marbel Negueruela.

Durant la trobada, s'ha acordat a més la incorporació del govern espanyol com a membre del Patronat de la Fundació Tarragona 2017, així com ampliar els beneficis fiscals dels XVIII Jocs Mediterranis un any més, fins al 31 de desembre del 2018, per no perjudicar els patrocinadors i col·laboradors de l'esdeveniment.

Els costos de l'ajornament

També es durà a terme un estudi tècnic per analitzar els costos i sobrecostos derivats de l'ajornament dels Jocs per concretar l'aportació de l'Estat per a l'edició de l'any 2018 i incorporar-la als pressupostos generals del 2017, ja aprovats però el pagament dels quals no es va poder concretar a temps per evitar la pròrroga dels Jocs.

L'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat de manera positiva la reunió. "Tenim el compromís ferm del ministre i el seu equip", ha dit.

Per primera vegada el govern espanyol formarà part de la Fundació dels Jocs Mediterranis per implicar-se al màxim i formar part de la sala de màquines del projecte. Ara s'obre un període de diàleg i treball permanent per concretar l'aportació de l'Estat amb vista als Jocs del 2018", ha valorat.