Els fiscals del Tribunal Suprem Javier Zaragoza i Fidel Cadena han viatjat a Barcelona per reunir-se amb col·legues de la fiscalia de Catalunya per obtenir indicis i proves amb relació a la causa oberta al Suprem contra el Govern, la Mesa del Parlament i els líders d'ANC i Òmnium. Tots dos van ser presents als interrogatoris a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa.

La reunió es va produir fa uns quants dies a la capital catalana i algunes fonts de la fiscalia confirmen que l'objectiu és, doncs, incorporar noves dades a la investigació, que instrueix el magistrat Pablo Llarena. A més, durant l'estada a Barcelona, van revisar també la documentació de la causa oberta al Jutjat número 13 de Barcelona. Aquest és el jutjat que investiga els preparatius del referèndum i, entre d'altres, va ser el que va ordenar els escorcolls i les detencions dels dies 20 i 21 de setembre a Barcelona.

El magistrat del Suprem ja va acordar deixar en llibertat sota fiança de 150.000 euros la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i va fixar fiances de 25.000 euros per a la resta de membres de la Mesa (a excepció de Joan Josep Nuet, a qui va deixar en llibertat provisional sense fiança). 

El Suprem va acordar fa quinze dies acumular tota la causa referent al procés i fer-se càrrec també de la investigació contra el Govern, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que s'estava instruint a l'Audiència Nacional. No s'ha traslladat, en canvi, la causa oberta contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana, que es manté a l'Audiència Nacional.

Pablo Llarena va citar divendres passat els consellers i els líders d'ANC i Òmnium. Va acordar deixar en llibertat, sota fiança de 100.000 euros, els consellers Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Dolors Bassa i, en canvi, va decidir mantenir a la presó Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La fiscalia havia sol·licitat que cap d'ells pogués abandonar la presó.