El subtinent Palencia, de l’Exèrcit de l’Aire, és el primer militar espanyol mort per coronavirus. Així ho ha confirmat aquest dimarts el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya, que ha explicat que, malgrat estar contagiat, no participava de l’Operació Balmis de lluita contra la pandèmia. Pertanya a l’agrupació base de Cuatro Vientos i ha mort a l’hospital militar Gómez Ulla de Madrid. Hi ha un total de 208 militars contagiats en el conjunt de les Forces Armades.

El cap de l’Estat Major de la Defensa ha explicat que l’Operació Balmis continua, avui amb un contingent de 6.995 efectius —incloent-hi personal sanitari militar— en 190 localitats de tot l’Estat. Entre les tasques previstes per avui hi ha la construcció d’hospitals de campanya a la Fira de Barcelona i al Parc Taulí de Sabadell. Ja s’han instal·lat 16 hospitals de campanya a tot l’Estat.

Per altra banda, l’Exèrcit espanyol avui té previst desinfectar 12 hospitals, 10 centres de salut i 142 residències de gent gran. Amb les d’aquest dimarts, ja seran gairebé 1.500 les residències desinfectades per les Forces Armades.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món