La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha tornat al Congrés dels Diputats després de setmanes aïllada pel coronavirus, del qual es va contagiar i fins a tres vegades es va fer la prova i va donar positiu fins que li van donar l'alta. La seva intervenció ha començat amb una crítica clara a Vox, a qui li ha desitjat no trobar-se aviat amb més diputats d'aquest partit dins la cambra: "Tant de bo no hàgim d'escoltar mai més algú negant la violència masclista".

La seva intervenció s'ha dirigit a les dones víctimes d'aquesta mena de violència i els ha demanat que se saltin el confinament si estan sent víctimes de maltractament dins la seva pròpia llar: "Vull enviar un missatge clar a totes aquestes dones: no esteu soles. Si sentiu que esteu en perill, si sentiu que està en risc la vostra vida, la integritat física, psicològica. La vostra o la de les vostres filles i fills, no ho dubteu, no hi ha confinament que valgui, sortiu al carrer i demaneu ajuda de les autoritats. Els vostres veïns, les forces i cossos de seguretat, el vostre govern, som aquí per ajudar". 

Montero també ha recordat les vies per fer-ho: "Podeu trucar al 016; si us trobeu en una situació d'emergència, al 112, i si no podeu parlar, podeu enviar una alerta a través de l'aplicació del mòbil". La ministra també ha avançat altres serveis que s'han activat durant aquest confinament: "Si necessiteu suport emocional, podeu escriure per Whatsapp: 682 916 136 o al 682 508 507". Des del ministeri asseguren que han registrat més casos de violència domèstica que mai i per això les mesures "tenen tot el sentit del món, són útils i necessàries".

En paral·lel, la Generalitat de Catalunya també té una línia oberta d'atenció, el 900 900 120, obert les 24 hores del dia i un servei de Whatsapp al 671 778 540. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat o el xinès.