"L'epicentre del coronavirus és ara Europa, amb el nombre més alt de casos confirmats a Itàlia, i amb el nombre de víctimes mortals que creix més ràpidament a Itàlia i Espanya del que ho havia fet a la Xina en el mateix estadi del brot". Així ho assegura aquest dilluns el Financial Times en un article en què fa la comparació entre els casos diagnosticats i el nombre de morts per aquest virus en els diferents països del món.

De fet, en el gràfic que adjunta l'article, Espanya és el país que té la corba més inclinada, més fins i tot que Itàlia, tot i que sense perdre de vista el Regne Unit, que malgrat que encara té pocs casos el seu nombre de morts creix exponencialment. 

A més, Espanya és el cinquè país del món amb més casos de coronavirus, però és el tercer en nombre de morts. Concretament, l'estat espanyol té 7.988 casos confirmats i n'hi ha 294. En canvi, Corea del Sud, que en té 8.236, només ha tingut 75 morts, i a l'Iran, amb 13.938 casos, se n'han mort 724.

Itàlia ja té 24.747 infectats i 1.809 morts i la Xina, on ja fa tres dies que no tenen més casos, hi ha hagut 80.995 infectats i 3.203 morts.