El fundador de l'Assemblea Nacional Andalusa (ANA), Pedro Ignacio Altamirano, ha donat una resposta d'allò més contundent a l'operació policial d'aquest dilluns que va acabar amb nou independentistes detinguts i acusats de planejar presumptament accions violentes

En un vídeo enregistrat des del port de Màlaga, Altamirano envia un missatge contundent a tots aquells que "estan començant a criminalitzar tots els demòcrates i catalans, als que comparen els CDR amb ETA i als que estan posant la por al cos de la gent al més pur estil franquista".

L'andalusista recorda que "qui ho està articulant tot són els socialistes, ells són els encarregats de criminalitzar els catalans".

Altamirano fa aquest recordatori de cara a les eleccions del proper 10 de novembre: "quan aneu a votar tingueu clar a qui voteu, aneu en compte si agafeu la papereta del PSOE", ha etzibat.

Finalment, ha afegit: "Sabem qui són el PP i VOX, però no els socialistes perquè ells no donen la cara". No ha volgut acomiadar-se sense alertar els partits catalans: "compte amb qui pacteu".